Nyheter, torsdagen den 10 mars

Utrikes

Journalister blev fångar i 21 timmar

På väg till staden Zawyia tillfångatogs tre BBC- journalister av Khadaffis säkerhets polis i Libyen.
Teamet som många andra journalister försökte kringgå restriktionerna och åka till den belägrade staden Zawyia i västra Libyen. Men vid en säkerhetsspärr stoppades teamet av några säkerhetspoliser som trodde att BBC-journalisterna var spioner. Säkerhetspoliserna förde dem till en militärbarack i Tripoli där de sedan fick handbojjor och ögonbindlar på sig. I 21 timmar blev teamet torterande och svårt misshandlade. Chris Chobb-Smith berättar för BBC hur en man satte ett gevär mot hans nacke och tryckte av två skott , kulorna gick förbi hans ena öra. Efter 21 timmar släpptes teamet och de kunde lämna landet, men med men för livet. Under vistelsen i baracken bevittnade de tortyr bland andra fångar som led, dessa fångar kom bl.a. från Zawyia.


Kameramannen Goktay Koraltan och ytterligare två journalister från BBC tillfångatogs av Khadaffis säkerhetspolis i Libyen. "Jag kan inte beskriva hur illa det var", säger Koraltan. Foto: REUTERS




Inrikes




Fortfarande är ingen ännu gripen för rånet i Vaggeryd

Den 9 mars slog rånarna till mot bankkontoret i Vaggeryd. Beväpnade med maskingevär, yxa och baseball trä slog sig rånarna in i banken på morgonen innan de hade öppnat. Nu i efterhand har polisen ännu inte hittat någon misstänkt till rånet men en grupp mellan 12-15 poliser arbetar just nu med enbart rånet. Polisen vill fortfarande inte kommentera ifall rånarna fick med sig något byte, de säger sig veta facit på den frågan men vill inte yttra sig om något i dagsläget. Polisen utesluter inte att det var fler än de tre personer som var inne på banken som är inblandade i rånet.

- Vi har fått in hel del tips om att det kan ha varit fler inblandade men tipsen spretar lite åt olika håll. Vi jobbar därför efter tesen att det var minst tre stycken, säger Håkan Boberg.


Här syns rånarna på Swedbanks kontor i Vaggeryd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0